Driving to Cairo downtown – what did I see? part 4 Matka Cairon keskustaan – mitä näin? osa 4

clothes for children…
vaatteita lapsille…

what is happening here? wild guesses? I don’t have an answer but we can have fun! 🙂

mitä tässä tapahtuu? villejä arvauksia? minulla ei ole vastausta mutta pidetään hauskaa arvuuttelemalla! 🙂

for ladies…
look at that guy with yellow shirt…
katsokaa tuota kundia keltainen paita päällä…
hahahaa…traffic is so slow that he’s almost faster than we!
hassua – liikenne on niin hidas että kundi on melkein meitä nopeampi kävellen!

Ramses Hilton…they have really nice lounge area with cafes and bars…
+ you can enjoy sisha, water pipe..
Ramses Hilton…siellä on iso, lounge kahviloineen ja baareineen…
+ voit nauttia shisha’sta, vesipiipusta…
men, men…they are everywhere…
miehiä, niitä on joka puolella…
and wives are cooking at home?
ja vaimot kokkailevat himassa?
All part 4 photos here
Kaikki osa 4 kuvat täällä

0 thoughts on “Driving to Cairo downtown – what did I see? part 4 Matka Cairon keskustaan – mitä näin? osa 4”

 1. SUSA; minkalainen se pop-up? eli mita se sanoo etta sinun pitaisi tehda?SIROKKO; sori! kylla taalla kasvoja kuvataan, on alastonta pintaa ja naisten maitovarastoja tyrkytetaan ihan niin kuin missa tahansa.Eli siita tuskin tassa kasvottomuudessa on kyse!Muistan Abun ajoilta about 10v sitten kun ei taidetta ollut esilla juuri ollenkaan.Vaan toisin on tanaan. UAE:ssa on nykyaan kaikenlaista taidetta…Niin ne ajat muuttuu.Taidanpa postata yhden blogin linkin tanne: Saudeissa yksi jenkki kirjoittaa kokemastaan. Siella se vasta kaksinaismoralismi kukoistaa oikein kunnolla!Sielta tulevat mm. tanne paljon lomalle.Vaihtavat kuteet jo joskus lentokoneessaa lansimaalaisiksi ja lahtiessa taas peitetaan kaikki.Miehet ovat ahkeria ‘kesavaimojen’ hankkijoita. Tulevat kesalomalle, naivat tyton ja lahtevat taas omansa (omiensa) luokse loman loputtua.Nyt alkaa kuulua jo soraaania ettei tuon tyyppinen avioliitto olisi sopivaa..hm…SCRIBER; more will come soon! 🙂

  Reply
 2. Vastaankin tuohon kasvottomuuteen kun sopivasti olet kirjoittanut yaelianin kysymyksen minun nimiini 🙂Luulen nimittäin, että kasvottomuus johtuu siitä ettei islamissa saisi kuvata ihmiskasvoja missään muodossa. Meillä ei tosin mennä niin pitkälle, riittää ettei kuvaa profeettoja.

  Reply
 3. Ei mun tarvii tehda muuta kun poistaa see pop-up juttu, mutta monessti se juuttuu kiinni ja mun pitaa startata kone uudestaan. En tajua miksi se tapahtuu ainoastaan tassa blogissa. Harmittaa… muuten kavisin taalla useammin.

  Reply
 4. NICOLE; why don’t they learn or ‘grow up’? JOHKI; niinhan kaikissa keskustoissa turistien peraan katsoo…kai mekin ainakin hieman katsomme ihmeissamme japanilaisten valokuvausintoista turistipoppoota…ei sentaan tuijoteta kuten taalla…SUSA; mika ihmeen IQ pop-up? eli taytyyko sun tehda jotain ennen kuin voit kommentoida?SIROKKO; vai kaivelisko kyykyssa oleva mies jotain aarretta jostain sakista, niin tiukan nakoisesti seisova mies seuraa…GALLERY JUANA; oh, nice to see you again!SIROKKO; kasvottomat on varmaan edullisempia!? ja joskushan, ihan elavatkin naiset ovat miesten mielesta kasvottomia…autch!

  Reply
 5. Heh minäkin ekaks luulin että nukkekauppahan se, suurennetusta kuvasta vasta tajusin..no, ei ainakaan ole pulaa mallinukeista. Muuten melkein yhtä ‘tylsän’ näköistä kaupunkia kuin täälläkin.Ja mitä tehdään eka kuvassa, voi olla parkkirahasta pula, tolppaa pitelevä mies on kyllä aika vaativan näköinen, ehkä hän tuuraa rikkimennyttä parkkimittaria.

  Reply
 6. Hehe, juu luulisi kyllä, että kun ulkomaalaisia paljon näkee niin eivät niin tuijottaisi. Turha luulo. Kairon Heliopoliksessa en huomaa, että ketään tuijottaa, toki saattavat katsoa, mutta ei TUIJOTTAA. Downtown on hieman eri asia, tuntuu että sinne ovat pesiytyneet kaikki idiootit, ja siellähän kuitenkin turistejakin on enemmän kuin jossain Heliopoliksessa.Luxor on myös turistikaupunki, mutta täällä vasta tuijotetaankin. Tiiviimmät tuijotukset tunnen kyllä selkäpiissä, mutta olen luonnostaan aika mestari kävelemään eteenpäin huomaamatta mitään. Se on kieltämättä eduksi. Suomessakin saattoi tuttu tulla suoraan vastaan, mutta minä en näe mitään. Kai sitä on niin ajatuksissaan, en tiedä mistä johtuu.Huivit ovat käsittääkseni alkaneet yleistyä 1990-luvun alusta, sitä ennen suurin osa EI käyttänyt huivia. Vanhoissa dokumenttipätkissä näkee naisia aika vähissäkin vaatteissa ja esim. anoppini on varsin niukasti pukeutunut kun lapsensa olivat pieniä (1970-luvun loppu, 1980-luvun alku). Eikä huivia. Nykyään huivi ei ole kaikille pelkästään uskonnollinen juttu, vaan ikäänkuin muotivillitys. Vartalonmyötäiset vaatteet ja huivi, ei taida kovasti kertoa kantajansa uskonnollisuudesta.

  Reply
 7. Täytyy sanoa, että kauniita vaatteita siellä, vaikka luonnollisesti pisti silmään mallinukkien kasvottomuus 😉Minulle Kairo on aika vieras kaupinki kuten koko Egypti oikeastaan. Siellä ilmeisesti on kuitenkin yleisempää naisen käyttää huntua kuin olla käyttämättä?Mielenkiintoisia kuvia kyllä kaiken kaikkiaan ja tuo sinun kommenttisi myös tuossa yllä!

  Reply
 8. I thought it was a doll shop too 🙂Beautiful collection and again, the same like Kuwait 😀I hated stares. I sometimes got real rude and asked them, what they would do if someone stared at their wives that way?!Morons!

  Reply
 9. MYTHO; a doll shop – I agree! so many dolls..heh..ARJAANNELI; guess how many men came to offer me a taxi when I was standing outside for 3 minutes waiting for our driver? 4! Really, really annoying – if I need a taxi I know what to do…argh!Yes, I feel and see how people are staring at me. There are two types: curious and polite = normal, happens everywhere if we see something interesting.The other type = people staring their mouth open like idiots…argh!Average = in the center of the city people are used to see all kinds of people…not a big deal.But when shopping near where we live…sometimes it feels like too many people from countryside sees a foreigner first time in their life…

  Reply

Leave a Comment