bloody handprints… veriset kädenjäljet…

you remember this picture from part 3…
Johki sent a comment and I asked her to translate it
what’s it about, i didn’t know, thanks…argh!

muistanette tämän kuvan osasta 3…
Johki kirjoitti mistä on kyse, en tiennytkään, kiitos ja argh!

I think in the last picture there are two bloody handprints. Usually there are just more than this. Some people do this, they slaughter an animal (a goat) and then the blood is put for example over a new car, to avoid “evil eye”. Totally unnecessary, poor animals. What happened to insurances ;))) – but they are not so widespread here. Many times the cars are so nice and expensive, meaning the owner has money (to take insurance).

(Tuossa viimeisessä kuvassa lienee kaksi veristä kädenjälkeä, oletan. Yleensä niitä on vain läiskitty enemmän. Jotkut harjoittavat tällaista, teurastetaan jokin eläin (esim. vuohi) ja läästitään se veri esim. uuden auton päälle, se estää pahaa silmää. Täysin tarpeetonta, eläinparat, mitä tapahtui vakuutuksille ;))) Ei ole täällä tapana. Usein autokin on niin hieno, että rahaa kyllä on, ettei kyse ole ihan köyhistäkään.)

0 thoughts on “bloody handprints… veriset kädenjäljet…”

 1. NICOLE; how cute is that?! we people have strange customs…YAELIAN; no eiko! on meilla tapoja…SIROKKO; roikkuuko peilissa kaikenlaista kraasaa, nukkeja, mikkihiireja, hajupollukoita tai kuusia, rukousnauhoja ym.?SCRIBER; don’t think. You can’t change that. We have our strange habits, customs around the globe…NICOLE; that’s so funny! How about in German, was that understandable?

  Reply
 2. I just give you the translation of what I got for your Finish text on this Blog entry.Makes my teeth hurt a bit 😉 :“(That last is probably the picture two bloody hand trace, I guess. Usually there are only läiskitty more. Some people engage in such, any slaughtered animal (eg goat), and läästitään the blood, for example a new car on, it prevents the evil eye. Quite unnecessary, eläinparat, what happened policies;))) It is not customary here. Usein autokin on niin hieno, että rahaa kyllä on, ettei kyse ole ihan köyhistäkään.) Frequently autokin is so great that the money I have, that this is not exactly poor, either.)”

  Reply
 3. Meilläkin tehtiin tuota ennen, jotkut tekevät vieläkin. Kaikki uusi pitää ‘siunata’ pahaa silmää vastaan. 🙂 Samasta syystä autojen ikkunoissa roikkuu fatimankäsiä tai rukousnauhoja.On varmaan helpompi uskoa kuin noudattaa liikennesääntöjä.

  Reply
 4. Ugh, I forgot all about that until you mentioned it now 🙂I thought somebody had just done his arty imprint there, but I forgot, it’s the ME 🙂I came by a nice Villa once with a blood stream coming down the entrance.Walking by I saw that they were slaughtering a camel – for good luck :/

  Reply

Leave a Comment