Helsinki Festival: The Night of the Arts 21.8.2009

I wanted to see this:On this year’s Night of the Arts, the French street theatre company Plasticiens Volants will transform Helsinki’s city centre sky into an enormous ocean aquarium. Giant floating sea creatures will swim from Esplanadi to the Senate Square, telling their aquatic tale along the way.”

It was dissapointment, nothing special.
Käväisin ja palasin nopeasti taiteiden yöstä. Ylimainostettu heliumpalloesitys ei iskenyt mutta taustamusiikki kuulosti hyvältä…

10 minuutin katseltuani häivyin torilta tai niin luulin…

The organiser expected 40.000 people – there were about 100.000!
I had enough after 10 minutes and wanted to leave the square…
I got stucked there, blue cross, for 15-20 minutes. That was NOT pleasant!
This was my last visit in that square during public happenings!

Juutuin tuonne ruksin kohtaan about 15 – 20 minuutiksi kun joku muukin kuin minä yritti päästä pois samasta reiästä samaan aikaan…
Seuraavaa massatilaisuutta en tule enää Senaatintorilla kokemaan…tuollaisessa ahtaudessa tulee ahdistus ja miksi sellaista hankkia vapaaehtoisesti!

The city was filled with all kinds of art events…

Ohjelmaa oli tosi paljon ja moneen makuun.
*
Juopottelevat pikkuihmiset oli surkea näky.
Sieltä niitä kasvaa tulevia alkoholiongelmaisia kuin sieniä sateella…

Vastaan tuli tosi nätin muodikkaasti pukeutuneita nuoria neitejä. Siinä sitten pysähtyivät eteeni keskelle jalkakäytävää vetämään kirkasta viinaa suoraan pullosta! Siihen jäi nätteys.

Ennen vanhaan vain ‘huonot naiset’ polttivat kadulla tupakkaa mutta nykyään pienet tytöt vetää kirkasta suoraan pullosta jalkakäytävällä!
Olemme saavuttaneet tasa-arvon tässä maassa ainakin tuolla tasolla!


0 thoughts on “Helsinki Festival: The Night of the Arts 21.8.2009”

 1. Hei! Samat tunnelmat jäi minulle perjantain esityksestä. Hienoja olivat kalat ja ensimmäinen musiikki. Lähteminen Suurkirkon torilta olikin ahdistavinta, mitä ikinä olen kokenut!! Tuli mieleen, että siellä tungoksessa olisi voinut tapahtua vaikka mitä ikävää, lapsiakin oli ja rattaita.. Ihmismassat velloivat ja veivät mukanaan niinkuin merivirta veisi, tahtomattaan eri suuntaan. Uskomatonta kuitenkin oli, että jotkut ihmiset tulivat vapaaehtoisesti siinä vaiheessa ihmismassaan, vaikka huomasivat että siitä ei pääse pois vaikka kuinka yritti! Ainakin itse sain jonkin sortin paniikin siitä, että en halua enää tuollaisiin massatapahtumiin. 🙁 Muuten taiteiden yö oli tänä vuonna pettymys, kun tuntui olevan se juhlinta(lue:juominen) useimmille tärkeintä.
  Ajattelin laittaa kommenttia, nyt ekaa kertaa myös tänne vaikka käynkin säännöllisesti aina lukaisemassa täälläkin. Kiva blogi ja mukava lukea. Pirde

  Reply
 2. Jep, ei voi erehtyä mihin maahan on tullut. Eilen pitkästä aikaa poikkesin bussilla keskustan läpi ja viikonlopputunnelmat näkyivät ja kuuluivat kyllä selvästi. Juoppoja bussi täynnä (siis sellaisia jotka juovat joka päivä) ja ihme huutelua ja öykkäämistä.

  Paikallisbaarissa jatkui sama meno. Myönnän, että hieman huvitutti tämä kulttuuriero kun kahden vuoden tauon jälkeen pääsi käymään Suomen yöelämässä vaikka ei lähiöbaarin meiningissä itse asiassa ole mitään huvittavaa – oikeastaan jopa lähinnä säälittävää. Tiedän niin monia, jotka istuvat siellä heti työpäivän jälkeen (siis jos ovat töissä, jotkuthan sitten istuvat siellä koko päivän) ja menevät kotiin tosi myöhään ja aamulla taas töihin.

  Mutta oli vaan niin suomalaista meininkiä, että! Yksi kenen kanssa tuli juhlittua porukassa enemmänkin ennen lähtöäni, ei enää edes muistanut minua koskaan tavanneensakaan Muistikin menee, kamalaa.

  Reply
 3. Pitkästä aikaa jätin taiteiden yön väliin tänä vuonna vain siksi että se on muutettu perjantaiksi.. viikonloppujuopottelua näkee muutenkin ihan tarpeeksi. Se on se surkea puoli Suomea ja siksi käyskentelenkin lomallani mieluummin luonnon rauhassa.

  Reply
 4. MYTHO; me too, that’s why I left so early…

  YAELIAN; pallot oli vaikuttavan nakoisia mutta jotenkin ei vaan toiminut. Uutisissakin haastatellut sanoivat esitysta ‘laimeaksi, vaisuksi’.

  Kun kavelin pois tuolta nain monta tyttoa joilla silmat seisoi paassa ja kundit oli rehvakkaita ja kovaaanisia kaljapulloineen…

  Iltaisin on viilea, samoin aamuisin. Kolme paivaa on ollut kaunista ja aurinkoista mutta lupasivat viilenevaa ja sateita…tylsaa…

  Reply
 5. AIka hienon näköisiä nuo heliumpallot ainakin kuvien perusteella. Huh,mikä tungos;minäkään en tuollaisista massajutuista kauheasti pidä. Viimeksi olin Helsingin taiteiden yössä kesällä 04.

  Aika kurjaa,kun ihan nuoret jo tuolla tavalla vetävät viinaa ihan näyttävästi.Minuakin opetettiin nuorena,että tupakan kanssa ei kävellä kadulla,se ei ole “ladylike” enkä polttaessanikaan koskaan tykännyt niin tehdä.
  Kuvassa näkyy että kaikilla on ihan takit päällä,onko iltaisin jo kylmää?

  Reply

Leave a Comment