last treatment today! viimeinen hoito tänään!

Today is my last, 21st, radiation therapy. The rest of the week is busy meeting family and friends plus shopping.
I can’t wait to get back home. I miss my own life.

Today is the first cold morning here in Helsinki. It’s raining and temperature about +11C. It should be around +15 in the afternoon…
In Cairo? I don’t know… 🙂


Medi-Heli is an emergency helicopter, ready to go in 3 minutes

Tänään on viimeinen 21:stä sädehoidosta! Jippii!

Viikon loppu meneekin sitten perheen ja ystävien tapaamisissa sekä shoppailussa.
En jaksaisi enää yhtään odottaa paluuta omaan elämääni vaikka täällä kaikki onkin mennyt hienosti.

Yhtenä päivänä hoidosta lähtiessäni oli Medi-Helin kone laskeutunut Meilahden “kentälle”.

Tänään aamu tuntui syksyltä. Helsingissä noin +11 ja vesisadetta, joka juuri nyt taukosi mutta taivas on harmaa…
Kairon lämpötila? Ei tietoakaan… katson vasta loppuviikosta! 🙂 toivottavasti lämpöisempi kuin Helsingissä! 🙂

0 thoughts on “last treatment today! viimeinen hoito tänään!”

 1. Vielä tuosta pukeutumisesta kun Päivi sanoi että on monta näkökulmaa ja mielipidettä. Samaa mieltä, joskin ei se muuta sitä miten paikalliset suhtautuvat. Monetkin turistit kulkevat paljastavissa asuissa ja ovat varmasti sitä mieltä, että näin voi Egyptissä kulkea aivan hyvin. Kyllä turistikohteissa ovat ihan yleinen näky.

  Mutta kuitenkin maassa maan tavalla, olisi kiva saada kunnioitusta täälläkin ja se vaan valitettavasti on niin että paljaalla iholla sitä ei yleensä saa. Täällä asuvana tähän on vähän erilainen kanta, koska haluaa asua rauhassa ja on vähän tympääntynyt niihin stereotypioihin joita ulkomaalaisista liikkuu. Liian paljastava pukeutuminen vain vahvistaa niitä. Narutopeissa kulkevat turistit eivät välttämättä viis välitä tästä ja se heille ehkä suotakoonkin (????), mutta sillä on sitten vaikutuksensa.

  Näitä ajatuksia vaan ei turistina välttämättä tiedä, kun kaikki myyjät ja turistien kanssa työskentelevät ovat yhtä hymyä.

  Reply
 2. HI EVERYBODY! / MOI KAIKILLE!

  Thanks for your supporting words!

  Kiitos kannustavista sanoistanne!

  ALLU; Paivi tuossa vastasi kysymykseesi tosi tyhjentavasti.

  Seurasin kerran Egyptilaisen museon ulkopuolella valtavaa turistimassaa ja silmiin pisti kaunis nuori nainen jolla oli rinnat esiintuova t-paita/toppi ja minilyhyet shortsit, niin etta meinasi pyllynpuolikkaat tulla ulos.
  Kylla oli paikallisilla miehilla ihmettelemista. Katseet EIVAT olleet naista mairittelevia. Painvastoin.

  Itse pukeudun peittavasti mutta silti eurooppalaisesti. Kayn kauppakeskuksissa pelkalla t-paidalla jossa lyhyet hihat. Pelkissa topeissa en julkisesti liiku.
  Kaytan julkisesti myos polvipituisia shortseja mutta en lyhyita.

  Hotelleissa kaydessa olen joskus ihmetellyt kauniiden naisten avaria kaula-aukkoja ja muutenkin provosoivia asuja. Osa voi olla esim. Libanonista, jossa kauneusleikkaukset ym. itsen virittely on kehittynyt itsetarkoitukseksi.

  JOHKI; koti on siella missa sanky!
  Ensimmainen puoli vuotta oli tosi vaikeaa. Sittemmin olemme tottuneet egyptilaiseen tapaan toimia vaikka joskus vielakin hermot on koetuksella.
  Mieheni on tyokomennuksella ja sopimus on katkolla ensi kevaana. Tulevaisuus on siis auki: jatketaanko sopimusta, menemmeko johonkin toiseen maahan vai takaisin Suomeen…

  Reply
 3. Hei,
  dress code -kysymys ei ollut osoitettu minulle, mutta en malta olla vastaamatta 😉
  Ja tähän teemaan löytyy varmaan yhtä monta mielipidettä ja näkökulmaa kuin vastaajiakin.

  Egypti on arabimaiden joukossa hyvin liberaali, mutta suhteessa esim. Suomeen konservatiivinen, monessa suhteessa.

  Naisten muslimiasun tai ainakin huivin käyttö on yleistynyt viime vuosina, samoin muiden uskonnollisten symbolien merkitys (esim. kristityn kaupassa on pyhymyksenkuvia jne.)

  Kairon katukuvassa ei egyptiläisillä naisilla näe paljasta pintaa edes käsivarsissa, periaatteessa myös kristityt pukeutuvat yleisesti ranne- ja nilkkamittaisiin vatteisiin.
  (Miehet eivät myöskään kaupunkiasuna kulje shortseissa kesähelteelläkään).

  Naisen paljas käsivarsi on siis egyptiläiselle varsin eksoottinen katseen kohde.

  Lomakohteissa ja turistinähtävyyksissä on tietenkin totuttu, että turistinaiset ovat liikkellä paikallisittain nähtynä lähes alasti eli lyhyissä shotrseissa, hameissa, hihattomissa paidoissa, avarissa kaula-aukoissa, spagettiolkaimissa.

  Oman näkemykseni mukaan tämä on sopimatonta käytöstä suhteessa paikalliskulttuuriin ja paljastava pukeutuminen on OK vain hotellialueilla.

  Yleensä naisen saama sanallinen huomio (“very beautiful- huutelut” jne.) on aika suoraan verrannollinen naisen pukeutumiseen ja käyttäytymiseen, joskaan peittäväkään pukeutuminen ei poista sitä ja sanallista seksuaalista häirintää kokevat Egyptissä myös täysin hunnutetut musliminaiset!

  (Vieraan naisen ulkonäön kommentointi on egyptiläisessä kulttuurissa äärimmäisen huonoa käytöstä.)

  Pukeutumistaan voi miettiä siltä pohjalta, että perusegyptiläinen (mies) ei yleensä näe naisen paljasta käsivarta tai säärtä kuin korkeitaan kotioloissa jos silloinkaan (avioparin makuuhuone pois lukien). Tietenkin esim. satelliittikanavien pornotarjonta on suosittua ajanvietettä..

  Poikkeuksen naisten peittävään pukeutumiseen muodostavat yläluokan egyptiläisnaiset, joilla näkee t-paitoja ja hihattomiakin toppeja, mutta he eivät juurikaan liiku kadulla eikä julkisilla paikoilla vaan kulkevat yksityisautolla ovelta ovelle.

  Osa Egyptissä asuvistakaan ulkomaalaisista ei välitä näistä pukeutumissäännöistä lainkaan – kirjo on laaja. Itselläni (asunut Kairossa reilut kuusi vuotta) on miellyttävämpi fiilis, kun olen peittänyt kadulla tai kahvilassa t-paitahihaisen puseronkin huivilla.

  Odotan mielenkiinnolla muita kommentteja aiheeseen!
  Päivi

  Reply
 4. Kiva, että hoidot on ohi.
  Mulla olisi tässä aivan offtopic kysymys Egyptistä, jonne lähdemme marraskuussa. Voisitko sanoa jotain Egyptin dress code:sta? Voiko siellä käyttää esimerkiksi hiattomia t-paitoja vai onko se säädytöntä? Kiitos etukäteen!

  Reply
 5. Ajatella miten nopeasti aika kuluu! Olet selviytynyt ihailtavalla asenteella koettelemuksistasi. Nostamme hattua 🙂

  Hienoa päästä näkemään Medi-Heli noin läheltä!

  Reply
 6. Puhut kodista tuossa englanninkielisessä versiossa. Pidätkö Kairoa nyt kotinasi ts voisit vaikka jäädä tänne etkä palata enää Suomeen? Ymmärsin, että miehesi on täällä työkomennuksella eli paluu (Suomeen?) on joskus edessä?

  Olisi mielenkiintoista kuulla, mitä yleensä pidät Egyptissä asumisesta 🙂

  Reply

Leave a Comment