who do you think you are? sinä, juuri sinä insinööri isossa suomalaisessa yrityksessä joka käyttäydyt moukkamaisesti! Häpeä!

Juttelin pitkästä aikaa yhden tyttökaverini (nainen, sori) enkä ollut uskoa korviani. Tämä matkatoimiston Maija on täysin kypsä työhönsä. Tai ei. Hän tykkää työstään mutta asiakkaat alkavat ällöttää päivä päivältä enemmän. Sellaiset asiakkaat jotka käyttäytyvät ylimielisesti, vähätellen, huutaen, latistaen jne. vie työstä ilon jota olisi kuulemma muuten mukava tehdä. Hän harkitsee alan vaihtoa.
Mikä kumma siinä on, että suomalainen koulutettu, asemassa oleva ihminen voi käyttäytyä toista, työtään tekevää ihmistä kohtaan ilkeästi? Asema ei takaa sivistysta. Kyse on tilanteista jolloin Maija on tehnyt kaiken oikein mutta hänestä riippumattomista syistä on joku mennyt pieleen.

Esimerkki. Insinööri Iivari buukkaa matkan ulkomaille valtavaan kaupunkiin. Iivari haluaa majoittua keskustaan. Ei onnistu koska kaikki hotellit ovat täynnä. Varataan vaatimattomammasta hotellista huone keskustassa. Ei ole hyvä. Siellä ei toimi internet vaikka hotellikuvauksessa internet on ja toimii. Mutta juuri nyt sattui internet yhteys olemaan down. (Meillehän ei koskaan ‘tavallisessa arjessa’ nettiyhteys kaadu, eihän?!)
No. Iivari HUUTAA Maijalle ISOILLA KIRJAIMILLA, VARAA TOINEN HUONE ‘TUOLTA’ jne.
‘Tuo’ hotelli ei ole keskustassa kuten toivomus alunperin oli. Maija ei voi tietää, että Iivarille kelpaisi hotelli kauempaakin! Eihän Maija ole syyllinen siihen jos hotellin netti on kaatunut! Mutta valitettavasti Maija saa kaikki paskat niskaansa ja häntä ottaa päähän valitsemansa ammatti.
Osaan kuvitella miten Maijan pinnaa koetellaan tänään kun Finnairilla on pikkuinen ongelma…

Toivotan kaikille matkatoimistoihmisille voimia ja pitkää pinnaa!

EDIT tässä yksi Talouselämän kolumni – herättänee keskustelua tämäkin…

Leave a Comment