still in Sydney – in my mind…

 

The heart of the city center is busy, busy, busy

but you don’t need to walk long to find a park to sit and relax…

Sorry about the quality of the images but is was a grey,

partly rainy day when I shot these…

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

The Metro monorail is a single-loop Von Roll MkIII monorail in the city of Sydney,

Australia, that connects Darling Harbour, Chinatown

and the Sydney central business and shopping districts.

There are eight stations on 3.6 km of track, with four trains operating simultaneously.

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

Hyde Park Sydney

 

The centrepiece of Hyde Park is the Archibald Fountain.

The fountain was designed by François Sicard and

donated by J.F. Archibald in 1932 in honour of Australia’s

contribution to World War I in France.

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

Fountain enlargement…. 🙂

 

 

City center Sydney Australia by BLOGitse

 

This will be a busy week.

Final packing and at the end of the week I’ll fly to Helsinki, Finland…

last time from Casablanca…

 

 

Quote of the Day

 

Dictators free themselves, but they enslave the people.

 

Charlie Chaplin

 

 

32 thoughts on “still in Sydney – in my mind…”

  1. Funny how we visualize a city as being totally different in the southern hemisphere, and yet it’s the same as London, in many ways. Good luck back in Finland. Will you stay there for several years now?

    Reply
    • London…you might be right..oh I miss London!
      Thanks Sonia! We don’t know how long but we need to settle down after these three years…. 🙂

      Reply
  2. Fabulous city scenes. I like your style of photography.
    Thank you for visiting my shadow shot post; you mentioned that you had been to Auckland. My shadow photos were taken in Queen Street which is the main shopping street.

    Reply
  3. Okei, eli Casa tosiaan jää taakse ja Helsinki kutsuu. Miltä tuntuu palata Suomeen? Ei ole pakko vastata, jos on liian tungetteleva kysymys. Tuntemuksesi kiinnostavat, koska tiedän, että tykkäät kuitenkin lämpimästä 🙂

    Reply
    • Talvesta ja pimeasta en tykkaa mutta Suomessa on moni asia todella hyvin.
      Miehelle tarjottiin duunia kylla muista maista mutta mikaan ei iskenyt joten paatimme etta on aika nollata tilanne ja katsoa mita jatkossa teemme.
      Mehan myimme vanhan kamppamme ja ostimme uuden. Sita menen etukateen nyt laittamaan sisaanmuuttokuntoon kun mies tulee perassa Suomeen kuun lopussa.
      Taalla Casassa en ole koskaan tuntenut olevani kotonani. Emme tykkaa yhtaan asunnosta jossa asumme, liikkuminen on vaarallista, ilma saastunut…
      Tilannetta ei ole helpottanut se ettemme puhu ranskaa tai arabiaa. Olisi ihan pakko jos haluaa integroitua. Ihan samoin kuin Suomeen muuttavien ulkomaalaisten tulee oppia suomen kieli koska muuten ei kylla paase sisaan yhteiskuntaan.
      Me totesimme etta parempi taalta on pois lahtea kuin jaada kiukuttelemaan.
      Mikaan maa ei ole paratiisi – kaikissa on hyvat ja huonot puolensa. Suomessa tykkaan siita etta kaikki toimii. Online pankki on muuta kuin pelkka saldo. Juu, taalla onlin banking tarkoittaa etta naet vain tilisi saldon eika rahansiirto tai laskujen maksu onnistu. Taallahan euroja saa vaihdettua ainoastaan lentokentan rahanvaihtopisteissa. Ihme touhua.
      Ja byrokratia on aivan jotain muuta kuin Suomessa!
      Mutta kuten jo Yaelianille kerroin, kirjoitan tasta enemman suomeksi blogissani jossain vaiheessa….

      Reply
      • Kiva kun vastasit ja jään innolla odottelemaan postauksiasi sitten Suomesta!

        Kaikissa maissa on tosiaan puolensa eikä kaikkialla voi kokeakaan olevansa kotonaan. Tuo kieliasia on muuten eräs todella tärkeä seikka. Itse tiedän, etten edes haluaisi asua maassa, jonka kieltä en osaa. Se on kuitenkin portti toiseen kulttuuriin. Tai sitten pitäisi kyllä pikavauhtia opiskella kyseisen maan kieli. Eikä se silti takaa viihtyvyyttä.

        Mutta hyvää matkaa Suomeen, jään odottelemaan tänne! 🙂

      • Just, kieli on a & o. Minulta meni motivaatio kaiken sahlayksen takia. Luovutin. Ei tyypillista minulle mutta ehka mainitsemani ika vaikuttaa myos. En ole enaa kakskymppinen ja elamanlaatuvaatimukset on ihan jotain muuta kuin nuorena. Silloin nautti kun vaan paasi jonnekin oli olosuhteet millaiset tahansa! 🙂
        Nykyaan koti on meille tosi tarkea, siella pitaa saada viihtya.
        Kotimme Casassa on kuin bordelli. Punaiset seinat, samettiverhoja, taidejaljitelmia seinat taynna…aivan karmean tyylitonta. Mutta valinnanvaraa oli niukasti kun tanne tultiin eika hotellissakaan voinut ikuisesti asua.
        Jos viela maailmalle lahdemme emme ota enaa mukaan omaisuutta kuten nyt vaan lahdemme matkalaukku pohjalta. Olemme huomanneet kuinka vahalla tulee toimeen.
        Tuosta tuli mieleen, miten paljon te otitte tavaraa mukaanne?

        Saas nahda mita Suomi postauksista tulee…tiedan olevani alkuun tosi kiireinen kun on purkamista ja kampan kunnostamista mutta jos aurinko paistaa niin akkiako sita yhden leskenlehden kay kuvaamassa! 🙂

      • Oho, nyt vasta tajuan vastata 😉

        Me muutimme tänne kahden laukun periaatteella eli normi kilojen mukaan (käsikamat plus isot laukut ruumaan max. 23 kiloa).

        Se oli oikeasti aika vaikeaa, mutta siinä mielessä helppoa, että mehän emme heti myyneet kämppäämme, joten omaisuutemme jäi sinne.

        Päätimme kuitenkin sitten myydä kämpän, joten myimme/annoimme suurimman osan pois. Siskoni otti vaatteeni ja kenkäni ja tienasi niillä ihan kivasti huutonetissä 😀

        Osa kamoistamme on mökillä (meillä on mökki Suomessa), mutta siis suurin osa on gone. Kaikki huonekalut ja henikökohtaiset kamat ovat poissa. Kirjoistani en voinut luopua, joten ne on vuokravarastossa Suomessa. Minulla siis on ihan sairaasti kirjoja siellä – pieni kirjasto 😉

        Nyt on mahdollisesti taas muutto edessä. Kyllä sitä kamaa on tännekin kertnyt, mutta tällä kertaa ei kyllä muuteta kahden laukun periaatteella. Mutta me varmaan saamme sitten tukea miehen yritykseltä, joten ei olle ongelma.

        Kauhea sepustus tästä tuli. Olen innoissani sinun muutostasi ja vähän kyllä mahdollisesta omastakin 😉

      • “Suurin osa gone.” – Mutta ei kaikki. Niin kuin ei meillakaan.
        Vaikka ‘maailmalla’ olisi tarjolla enemman rahaa/puitteita jne. niista huolimatta arvostan sita mita meilla taalla Suomessa – ihan helvetin ainutlaatuisessa maassa – on!
        No tarkein minulle on tietty oma mieheni vaikka han onkin parjattu suomenruotsalainen. Josta saan mainion aasinsillan – paatin, jos tulemme nyt takaisin Suomeen aloitan ruotsin kielen opiskelun…ja juu, ihan omasta tahdosta!)
        On hienoa kuinka ratikat kulkee ja bussilinjoja on vaikka muille jakaa.
        Ruoka on kallista mutta se nayttaa, huom nayttaa!, puhtaalta.
        Menet pankkiin sovittuun tapaamisen klo 14 niin tapaaminen on klo 14 – ei klo 14.30 tai 15 tai minaan muunakaan aikana, vaan silloin kuten on sovittu!
        Hups, jatkan myohemmin…nyt yritan menna untenmaille………………..
        Jos ja kun muutatte SF tulen/tulemme kylaan – eli vierashuone tulee olla jotta voitte majoittaa kaikenlaisia kavereita…. 🙂

  4. Iik, onkin tuttuja paikkoja kaikki! Kävitkö kiinalaisessa puutarhassa myös? Se on ihana!!! Ja minä jaksan katsoa kuvia Sydneystä vaikka kuinka paljon – jännä nähdä, millaisia kuvia toinen on ottanut.

    Ja kamalaa kun olen ollut laiskimus, niin olen vähän päässyt tippumaan kärryiltä sinun menemisiesi ja asumisiesi suhteen. Mutta nyt on hyvää aikaa lukea rästit blogistasi 🙂

    Reply
    • Talla kertaa loma keskittyi perheen kanssa pyorimiseen. Seuraavalla kerralla aiomme tutkia kaupunkia enemman itseksemme.
      Laiskimus taallakin. Olen lukenut postejasi – kuten muidenkin – mutten ole ollut vireessa/ei ole ollut aikaa kommentoida. Mutta kylla se tasta taas lahtee…. 🙂

      Reply
  5. It is a beautiful, bustling busy city. I grew up there but now I find it too big. One of my daughter’s live there.Have a safe trip home from Casablanca. You sure get around.

    Reply
  6. That was very cool. All my life I’ve been blessed to have friends from Australia, but I’ve never seen any shots of any of the cities – just the usual tourist stuff. It looks very different than I’d imagined, and it’s very beautiful.

    Reply
  7. ok, what is that guy doing in the fountain…er, maybe I would rather not know, hahaha!
    Sydney certainly seems like a bustling city…hope to get there someday…
    as well as to your part of the world! I will let you know when we make it Helsinki! Maybe not summer 2011 but summer 2012~

    BG

    Reply
  8. Sydney is my kind of city: vibrant, busy but still safe and clean. The park reminds me of a big park in Buenos Aires.
    Very nice shots!
    So, you’re with your mind still in Sydney, but you’re still in Casa. and your heart in Helsinki? 😀

    Reply
    • You’re right, you’re a Sydney girl! 🙂
      My heart? I don’t know….right now it is…but where…I really don’t know. Let’s see how I feel when back in Helsinki…. 🙂

      Reply
  9. Kiva nähdä lisää kuvia;tuonne kun joskus pääsisi. Ja mukavaa pakkausta! Toivottavasti jatkat blogiasi Suomestakin päin.Miltä tuntuu palata Suomeen ulkomaan vuosien jälkeen?

    Reply
    • Toivottavasti lukijat ei kyllasty naihin Sydney kuviin – niita nimittain tulee viela monta! 🙂
      Melkein pakattu. Mies hoitaa kaiken tanne jaavan kaman ja mina hoidan Helsingin sisaanmuuttoon liittyvia asioita.

      Nama kolme vuotta ovat olleet aika rankkoja verrattuna aikaisempiin ulkomaan vuosiin. Egypti ja Marokko ei ole byrokratioiltaan, korruptioiltaan jne. helpoimpia maita.
      Egyptista jaan kaipaamaan aurinkoa ja uima-allasta, joka kuntoutti kateni rintasyopaleikkauksen jalkeen.
      Casasta en kaipaa mitaan. No merta. Tama on ollut meille molemmille suuri pettymys. Mutta olemme taas oppineet paljon. Tietysti eniten itsestamme.
      Olemme hitsautuneet entista enemman yhteen, oma ‘sairas’ huumorimme on kukkinut ja pitanyt meidat jarjissamme.
      Suuri syy epaviihtyvyyteen on ollut miehen firman suhtautuminen meihin ulkomaalaisiin. Meidat on jatetty taysin huningolle ja oman onnemme varaan, ilman sellaista tukea
      mita olemme aiemmin saaneet. Byrokratia on…hohhoijaa. Sen sata leimaa ja luukulta toiselle juoksemista jonkun mitattoman asian takia.
      Voisin jatkaa vaikka kuinka mutta taidan kirjoittaa tasta oikein antaumuksella suomeksi blogiini kun olen paassyt irti taalta………. 🙂

      Reply
      • Voinkin kuvitella että eivät ihan helppoja maita ole olleet,vaikkakin mielenkiintoisia.Matkustitteko yhtään ympäri Marokossa? Täältä monet marokkolaisperäiset matkustavat sinne juuriensa perään ja aina kehuvat,mutta on kai eri juttu,kun on jonkinlainen kaipuu sinne.Kiva,että kokemus kuitenkin hitsasi teitä vielä enemmän yhteen:) Kurja juttu tuo firman suhtautuminen 🙁

      • Mielenkiintoisia – kylla! Enka antaisi naita kolmea kokemusvuotta pois. Vasta nyt ymmarran kuinka mukavuudenhaluinen mina olen. En jaksa enaa tinkia hyvasta suihkusta, lampimasta kodista, puhtaasta ilmasta ja helpposta asioiden hoitamisesta. Myos uuden kielen opiskelu ei selvastikaan maistunut – no, syita oli useita.
        Miehelle tarjottiin toita maista joihin emme talla hetkella halua vaikka maailmalla olisimme halunneet jatkaa, siksi menemme Suomeen.
        Emme kiertaneet kummassakaan maassa. Lahinna minua ei kiinnosta korruptoitunut poliisi ja hulvaton liikenne. Jos olisin kakskymppinen voisi kaikki olla toisin! 🙂

        Samoin kuin marokkolaiset kehuvat maataan niin me suomalaisetkin teemme. Ulkomailla asuvat nauttivat Suomen luonnosta, ruuasta, saunasta jne. mutta syysta tai toisesta eivat kuitenkaan asu tai muuta takaisin Suomeen. Myos aika kultaa muistot.
        Tiedan itse saavani taas maailmalle kaipuun kutinan jossain vaiheessa. Kun on asunut ulkomailla siihen jaa koukkuun. Ikaan kuin olisi viela kokeiltava, koettava.
        Me tykkaamme molemmat espanjan kielesta. Jos vaikka joskus viela paasisi espanjan kieliseen maahan….. 🙂

Leave a Comment