krapu 16

KRAPU

Johtaja Mäkinen heräsi normaalia aikaisemmin.
Mies kurvasi kioskin kautta mutta oli silti töissä heti seitsemän jälkeen. Hän otti kahvin automaatista ja suuntasi hissillä ylös kattoterassille.
Mäkinen kaivoi ostamastaan askista tupakan, sytytti ja henkaisi. Aamun paras hetki. Kuppi kahvia ja rööki, rauhassa, yksin, ilman paineita.
Kyllä Mäkinen tietää ettei tupakointi ole terveellistä. Hän kokee Suomen ilmapiirin olevan tukahduttava ja ryhmäpaine ahdistaa. Työntekijät käyvät ahkerasti salilla ja maratooneissa. Kasvisruoka ja vegaanisuus on hyvän ihmisen merkki. Mäkinen syö sekaruokaa ja nauttii usein viiniä illallisella. Sunnuntain pitkät kävelylenkit vaimon kanssa on ihan parasta.
Miksei hän saisi elää miten haluaa, jos ei vahingoita muita?

18 thoughts on “krapu 16”

 1. Aamun yksinäinen kahvihetki on parasta – tupakalla tai ilman. Onneksi minulla on se yhä edelleen – mies on aamuntorkku. Tupakoitsijoiden elämä on tehty pirun hankalaksi. Ihme että, johtaja Mäkinen saa edes kattoterassilla sauhutella. Kyllä sekin varmaan kohta kielletään.

  Reply
 2. Hetki ihan omaa aikaa on tuiki tarpeellinen jokaiselle. Nauttiiko sen tupakan kanssa tai ilman, jokaisen oma asia. Pitkä kävelylenkki vaimon kanssa on ihan parasta. Pitäisi osata kuunnella omia tarpeita ja elää sen mukaan.

  Reply
 3. Niinpä, ympäristön ja yhteiskunnan paineet ovat toisinaan kovia.
  Onneksi on kattoterassi, jossa saa olla yksin, nauttia kahvista ja tupakasta. Taidanpa liittyä johtajan seuraan.

  Reply
 4. Pingback: Tyttö | SusuPetal

Leave a Comment