Naamiaiset tulossa

NAAMIAISET TULOSSA

Maria oksensi aamupuuroaan pyttyyn.
Kohta vuoden eristyselämää yksiössään viettänyt nainen kuuluu riskiryhmään.
Tänään uutistulvan ahdistus kävi fyysiseksi tuskaksi.

Trump saatiin vihdoin vaihdettua toiseen papparaiseen,
joka toivottavasti on vähän järkevämpi tekemisissään.
Kiinalaiset valloittaa rahallaan, ideologiallaan Eurooppaa mutta
sitä ei huomata tai uskalleta ääneen tunnustaa.
Suomalaisia patistetaan sähköautojen ostajiksi, maksamaan lisää autoilusta vuosi vuodelta
vaikka se on tässä maassa monin paikoin pakollista, että pääsee ruokaostoksille, apteekkiin.

Maria kannattaa ilmastotekoja mutta mahdottomat toimet veronmaksajien piikkiin saisi jo riittää.

Suomalaiset on niin perkeleen sinisilmäisiä ja auktoriteettiuskovaisia.

Poliittiset naamiaiset tanssitaan keväällä.

Valtaan voi päästä naapurin maija tai matti –

osaamisen laatua ei kukaan kysele tai vaadi.

18 thoughts on “Naamiaiset tulossa”

 1. Sinä sen itse sanoit, eikä mulla ole tähän juurikaan lisättävää: “… mutta kiinan maailmanvalloitus huolettaa samoin se, että meidän pitää ääneestää mutta emme oikeasti voi tuntea ehdokasta (jos siis ei tunne!) kuinka osaava ja oppiva hän on. Pitäisi osata monipuolisesti tietää taloudesta, oikeudenmukaisuudesta ja miten toimia eettisesti ja moraalisesti oikein…” Vaaleista vielä: kun näihin lupauksiin joita ehdokkaat auliisti jakelevat, ei voi edes luottaa. Vahvasti muistissa on esim. kokoomuksen lupaukset 2015 eduskuntavaaleissa, ettei esim. koulutuksesta leikata – ja siitä leikattiin 690 MILJOONAA…

  Reply
 2. Kaikesta “hyvästä” Helsinki kahmaisee jättikouralla. Rippeet muille, sitä vähemmän, mitä syrjemmässä elät. Kuitenkin on tavallaan vapaaehtoista asua, missä tykkää, jos varat piisaavat.
  Kirjoitit ajan hengestä niin faktaa. Oksettavan rumaa peliä se on maailman, tämän maan, myös pienempienkin yhteisöjen mittakaavassa.
  Kevään naamiaiskarkeloihin äänestipä suht ketä tahansa, niin sama meno jatkuu.

  Reply
  • Näin on. Ja lammasmaisesti suhtaudumme rokotteiden saamattomuuteen. Miksei hallitus kerro että Suomi vaatii korvauksia kun ei saada sitä määrä mitä on luvatu tiettynä aikana? Yritykset joutuu maksamaan moisesta yleensä sanktiot jos toimitusajat eivät pidä. Miksi nyt vaan odotellaan. argh!
   Ja ajanvarauksella rokotukseen. Joskus aikoinaan otettiin joku rokotus sokeripalana jonossa. Miksei nyt voida kela-kortin kanssa mennä turvavälein jonoon kun riskiryhmät hoidettu? Siellähän me muutenkin jonotamme ilman pandemiaakin! argh.

   Reply
 3. Pikkukaupungeissa julkinen liikenne on olematonta. Suomen reuna-alueilla tullaan toimeen ihan omin avuin, verorahoja satelee hyvin niukasti. Poliitikot vaihtuvat mutta naamiaiset jatkuvat samanlaisina. Tulee lisää yksinäisiä Maijoja ja Matteja koronaloukkuun pieniin yksiöihin. Minkähän tunnelin päässä näkyis hieman valoa…..

  Reply
  • Jaa-a, viisaudesta en tiedä mutta kiinan maailmanvalloitus huolettaa samoin se, että meidän pitää ääneestää mutta emme oikeasti voi tuntea ehdokasta (jos siis ei tunne!) kuinka osaava ja oppiva hän on. Pitäisi osata monipuolisesti tietää taloudesta, oikeudenmukaisuudesta ja miten toimia eettisesti ja moraalisesti oikein. Ja pitäisi olla vielä yhteistyökykyinen! Huh!

   Reply
  • Harva meistä seuraa tiiviisti maailmanmenoa, ei kerta kaikkiaan ole aikaa tutkia ja selvittää kaikkea. Tänään aaamu-tv:ssä oli mielenkiintoinen tuokio Raeste & Sokala kirjan tiimoilta ‘Maailman 50 vaarallisinta yhtiötä’, joista yksi on Ikea!

   Reply
 4. Voi Maija-parkaa, tiukille ovat tauti- ja poliittinen tilanne vetäneet naisen olon.
  Hieman mielenrauhaa toivoisin hänelle.

  Onneksi en itse tarvitse autoa, Hgissä on hyvä julkinen liikenne.

  Reply
 5. Onhan tämä elämä / maailma yhtä suurta sirkusta ja naamiohuvia! Kevään naamiaisehdokkaita sabotoidaan jo nyt; mitenkähän pahasti vielä myöhemmin?

  Reply

Leave a Comment