krapu 15 – ansa(ko)

Kaksi naista kävelee torilla. He nauttivat kukkaloistosta ja
tuoreiden vihannesten värikylläisyydestä.
Yhtäkkiä toinen tökkää kyynärpäällä vähän liian napakasti toista.
– Auts. Mikä toi nyt oli?
– Anteeksi, en tarkoittanut satuttaa mutta näetkö tuon?
– Minkä, missä?
– Tuon tuolla kahden perunamyyjän välissä. Juttelee just komean, vaalean miehen kanssa.
– E-e-en, aah, tuolla. Ei huono.
– Ei oo lepakko eikä ollenkaan pahan näköinen.
– No ei. Olisko aito hunaja-ansa.
– Näetkö miten kaikki miehet meinaa nyrjäyttää niskansa.
– Kato. Tolta mieheltä valuu jäätelö pitkin kättä eikä huomaa kun tuijottaa niin intensiivisesti.
– Onkohan toi se mistä isosti juoruttiin viime viikolla.

“Hunaja-ansa tekee vakoojahommia Suomessa.”

 

14 thoughts on “krapu 15 – ansa(ko)”

 1. Minäkään en ole törmännyt hunaja-ansa -termiin. Kaikkia keinoja on varmasti vakoilussa käytetty – ja nykypäivänä tietysti uhrin huijaamiseen.

  Reply
  • Mielenkiintoisia ovat ne, jotka ovat vuosikymmeniä asuneet perheineen esim. jenkeissä ja yhtäkkiä tulee käsky kotiin. Muu perhe ei välttämättä tiedä edes isän toiminnasta. Aikamoinen järkytys muulle perheelle.

   Reply
 2. Hunaja-ansa ;D. Minulta on mennyt täysin ohi tuo nimitys. Ranskalaissarjaa Le bureau kyllä katsoin, mutta jätin sitten kesken, kun en halunnut nähdä loppua. Olen liian herkkis surullisille lopuille. Onneksi tarinassasi kaikki on vielä mahdollista :). Mukaansa tempaava tarina!

  Reply
 3. Heh, luin juuri sellaisen novellikokoelman vakoojista, tiivistetysti kerrottu tosielämän james bondeista, esim. Richard Sorge. Hunaja-ansa yksi vanhimpia keinoja. krapusi oli hyvin todentuntuinen, oeln kuullut tuollaisia esim ulkomailla kun luulevat ettei mailin sätellä ole muita suomenosaaajia.
  Btw Putin intoutui vainoharhailemaan antoi kenkää 150 FSB:n vakoilijalle, siitä se virasto vahvistuu kun kokemus heitetään pihalle. oma moka, eivät uskalla kertoa totuuksia kun joutuu heti epäsuosioon, itseluotu diktaattorin ongelma. Alkaa pyrähtää kunnolla veli Pee.. .

  Reply
  • Vakoojajahti-kirjasta napattu tuo hunaja-ansa. Vakoojan tai illegaalin homma ei ole ihan helpoimmasta päästä. Aikuiselämä menee oman identiteetin patoamiseen, jotta peite-elämä voi onnistua.

   Reply

Leave a Comment