krapu 47 – unelma

KRAPU 47 – unelma

Tylsää! Elämä on tylsää!
Noin hän ajatteli 14-vuotiaana kun ei vielä tiennyt tulevasta.

Tylsää! Elämä on tylsää!
Hän ajatteli 24-vuotiaana kun ei vielä tiennyt tulevasta.

Tänään, 34-vuotiaana, elämä ei ole tylsää vaan rankkaa.
Vaativa työ, vaativa vaimo, vaativat lapset, vaativat sukulaiset.
Suoritusta ja muiden odotuksia päivästä toiseen.

Usein hän miettii miten saisi elämäänsä edes
yhden kokonaisen, tylsän päivän.
Saisi vain olla, makoilla, pelailla.

Mutta jo hetken päästä on ostettava odotuksia,
siedettävä pakkoa ja tuputusta,
syödä ärsyttävän anopin juoluruokia,
olla kuin muutkin kunnolliset ihmiset.

Ehkä eläkkeellä saan elää ja olla juuri niin kuin haluan, hän miettii.

20 thoughts on “krapu 47 – unelma”

 1. Onhan niitä tylsiä hetkiä, mutta iloa ja rikkauttakin sopii pitkälle polulle. Annetut sanat kaivavat erilaisia mielikuvia mielistämme, senhän me kaikki tiedämme ;-DD Hyvä postaus.

  Reply
 2. Kyllä on itsestä kiinni kaikkina aikoina onko tylsää vai ei, aktiivisuudesta ja kai sit vähän luonteestakin. minulla ei ole ollut tylsää ehkä koskaan, ihan lyhyitä hetkiä. En edes oikein tunnista sitä kun muut kertoo että teininä ei ollut mitään tekemistä.. oli kun meni ja teki. Oli bändiä, tupakanpolttoa, kiljun juontia, vähän kolttosia, paljon kaikenlaista sekoilua ja naurua; DD jälkimmäistä paljon partiossa.

  Reply
 3. Eipä taida olla satavarmaa, että eläkeaikanakaan voi ja saa olla, kuten itse haluaa. Murehtimiset ovat vaan hyvin erilaisia, mitä 14, 24, 34, 54 vuotiaana.
  Tylsää elämä ei ole, jos perusasiat on ok, siis terveys suht kunnossa, eikä rahastakaan huoli, eikä tarvitse olla yksin, ellei halua. Vaan tosinkin se uskaltaa olla, kun karttuu ikää, helposti tulee yhtä sun toista kremppaa, mutta päivä kerrallaan, turha mielestä tunkiolle.

  Reply
 4. Rankkaa on miesparalla, kun ei kykene muuhun kuin toisten odotuksia ja toiveita toteuttamaan! Kuulostaa niin tämän päivän suorittajalta, joka suorittaa elämäänsä naapureille ja suvulle. Suorittiko hän lapsena vanhemmilleen? Eikö annettu muuta vaihtoehtoa eikä aikuisena enää itse näe elämäänsä?

  Reply
 5. Sitä sitku elämää ei kannata odotella, voi olla ettei saavuta koskaan. Parasta on järjestellä elämäänsä tavalla taikka toisella niitä tylsiä päiviä.

  Reply

Leave a Comment