krapu 6 – lässynlässyn

Hengitä sisään…rauhallisesti, noin…ja ulos.
Joko helpotti?
No ei.
Sun pitää toistaa monta kertaa.
Kyllä sä sitten huomaat kuinka rauhotut.
Jaa, jaa. Tylsää. Perinteistä.

Älä istu monta tuntia putkeen.
Nouse jaloittelemaan, venyttele,
mieluiten kerran tunnissa.
En mä ehdi. Tai muista.
Laita kännykkään häläri.
Tai lataa sovellus joka muistuttaa.
Jaa, jaa. Nykyajan kotkotuksia.

Et sitten nukkunut tarpeeksi viime yönä?
No…oli ihan pakko katsoa viimeinen jakso…
se sarja oli niiiiiin koukuttava.
Ja nyt oot väsynyt ja kiukkuinen.
Mä nukun sen takasin ens yönä.
Etkö tiedä, että rytmi, säännöllisyys,
on paras keino hyvään unielämään.
Jaa, jaa. Harhaanjohtavan mautonta lässytystä.

 

28 thoughts on “krapu 6 – lässynlässyn”

 1. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008610027.html

  Vaikka tuon jutun perusteella sodan uhka on noussut, se on mielestäni edelleen fifti-fifti, kaikki riippuu Putinista, hän ohjaa show’ta tällä hetkellä, muu maaailma odottaa… . Ei hyvältä tunnu.

  En usko että sitä viimeistä päätöstä on tehty mutta koko koneisto on valmiina vyörymään Ukrainaan ja siellä taasen ollaan valmiina. USA materiaaliapu(ammuksia, ohjuksia) takaa sen että niin venäläisä kun ukrainalaisa kuolee ihan vitusti, puhutaan kymmenistä tuhansista, yhteensä saattaa mennä sataan-kahteensataan kuolleeseen, saman verran haavoittuneita ja kadonneita.

  Jokin sellainen nöyrtymisenosoitus länneltä minkä Putin voi vääntää kotimaassaan voitoksi ja hän perääntyy, sillä uskon edelleen sodan uhan olevan poliittinen keino kääntää ongelmat pois kotimaasta. Mutta nurkkaan ahdistettu rotta puree.. .

  Reply
  • Pörssit sukeltaa ja pelko kasvaa…
   Luulisi, että kaikki maailman ihmiset haluaisi elää rauhassa. Mutta aina noita m…ja löytyy joiden pitää pullistella ja näyttää mahtiaan. Lapsellista ja typerää.
   Ihmettelen missä on nykynuorten ‘peace’-mielenosoitukset?

   Reply
  • Nykyään ip-lehtien online-versiot on täynnä neuvoja ja ohjeita, vinkkejä. Kuten ikiaikainen mikron puhdistus: vettä astiaan ja vähän sitruunamehua sekaan. Mutta ihan nuoret ei ehkä oikeasti tiedä kaikkia kikkoja…

   Reply
 2. Unettomuuden seurauksilla pelottelu on saavuttanut mittasuhteet, jotka viimeistään vievät monelta (jolla on taipumus altistua pelottelulle) ne loputkin unet, jotka muuten saisi nukuttua. Huolestuneisuuden väheneminen olisi usein parasta unilääkettä.

  Reply
  • Totta tai faktaa. Huolestuneisuus kun ei auta mitään eikä ketään.
   Jokainen voi huolestua uutisista ja kun tarpeeksi kauan huolta mielessään pyörittelee, siitähän tulee itselle todellinen mörkö. Ja sen kanssa ei saa hyviä unia.

   Reply
 3. Hyviä neuvojahan nuo ovat – kunhan vain muistaisi käyttää niitä. Itse asiassa juuri enempää ei edes tarvita. Yogasutrissa on vielä yksi hyvä: “Pidä pää kylmänä, vatsa pehmeänä ja jalat lämpöisinä.” (“Kylmänä” tarkoittaa tietysti muuta kuin sitä, että työntää päänsä pakastearkkuun 😉 )

  Reply
  • Neuvot on hyviä mutta eikö kaikki oikeasti tiedä mutta ei toimi. Se taitaa olla syy miksi näitä neuvoja on kaikki tuutit turvoksissa.
   Ja sitten on klikkausilmiö. ‘Näin parannat…’ ja sinun odotetaan klikkaavan juttua. Ärsyttävät.
   Ja varsinkin ne jotka varoittaa: ‘Ota vuote välittömästi pois käytöstä..’ muttei sanota miksi vaan odotetaan klikkausta. Ärsyttävää.
   Onneksi aurinko paistaa!

   Reply
 4. Niin tuota keittiöterapiaa että… Käydään pieni kurssi ja sitten ollaan asiantuntijoita. Sen verran jokainen tietää että huonosti nukutun yön jälkeen on huono päivä.

  Reply
  • Ihan kuin kasvisruoka. Onko nakki vai porkkananakki se oikea nakki. Itse en voi syödä pierettäviä ja turvottavia papuruokia vaikka kuinka neuvotaan niitä suosimaan…

   Reply
   • “Ootsä syönyt tänään? Kaks lämmintä ateriaa? Aamupuuron? Kaks välipalaa? Ei mitään höttöä?” “Niin ja joka joka päivä – joka päivä pitää syödä kaks lämmintä ateriaa, ei yhdellä pärjää”

    Voitte varmaan kuvitella miten mun otsasuonet pullistuu kun kuulen tuon litanian puhelimessa 🙂 Periaatteesta pitää paasata, kun mua ei vaivaa mikään muu kuin epi. Ei ollut ees hampaissa reikiä eikä hammaskiveä.

    Mutta aina on joku joka tietää paremmin – kaiken, näkemättä, kuulemmatta, tuntematta.

   • Auts. Muistan kun pikkutyttönä äiti aina varmisti livenä kuten sinua puhelimitse. Mutta ethän sinä ole enää pikkuinen! Mutta monilla äideillä (en tiedä kirjoitatko äidistäsi!) on tapana huolehtia onko syöty jne.
    Huoli ja rakkaus kulkee käsikädessä…

 5. Argh!! Guderian!! Raivostuttava typo!! Suomessa kova panssarijätkä oli btw von Lagus, musta paholaisunivormut, miehet tankeissaa. Suurin osa toisen maailman panssarivaunumiehistä kuoli, yksi korkein osa-alue missä kuolleisuus oli 80-90%.

  Kaiken lukeman jälkeen voin kertoa kahdessa tunnissa miksi kansallissosialismi sai vallan, miksi asiat meni posklelleen, Ranskan ja Belgian kostoretkiä vaarastamaan ruhrin alueelta ennen joulua kaikki hiilet! Saksalaislla paloi käpy kansan tasolla kun heitä rangaistiin niin kohtuuttomasti poliitikkojen ja sotilaiden virheistä. Se loi pisteen missä Hitler osoitti neroutensa. hänen tiensä valtaan on se jutta, ensimmmäisiä virheitä oli ottaa armeijan suoraan valtansa alle, pystyi kuomoamaan minkä päätöksen tahansa, j oli kuiten korppi eli ensimmäiset natsat saanut, loukkantui rintamalla. Jos A.Hitler olisi påäässyy itävallan taaideopistoon, maailamn kohtalo olisi ehkä erilainen. Aatu päätti köppelsin kanssa jotta näytämmä mistä se kana happoa kusee. Lopun idea on Veikko Huovisen loistava näkemys Veirtikka kirjassa, Stalinistakin hyvä kirja, suosittelen. tuntematon sotilas, sen olen lukenut seitsemän kertaa, veljeksiä en kertaakaan mutta näytellyyt. Oma näkökantani on kansallisromattisen ajan uho ja valkoisten voitto vaikka empatiseeraankin punaisia, ne nyt ei vain pyssy käteen joukot pärjää saksassa jkoulutetuilööe sptilaille, suomen omia tuli 2 000 ja manneheim ratsasti historiaa, ratsastaa vieläkin siinä keskustassa;DDD (Vanha eläimiinsekaantuja mkuulema muttta tsaarin upseerit oli outoa sakkia.. . Arvostan ja kunniopitan äärettömästi, mies oikealla paikalla oikeaan aikaan, tulkitsi Neuvostoliiton armeijan liikeitä todella tuohisasti, Asia on nimittäin niin että suomi voitti Talvisodan, ryssiltä meni miljoona ukkoa suomen rintamilla, eli silloisia armeijan divisioonia 25 kpl, paine oli siirrettävä puolean rajalle missä saksa hyökkäsi yllättäen, pyyhkien peppunsa hyökkäämättömyyssopimuksella. osti aikaa otti ranskan jotta sai nöyryyttä de gaullet ynnä muut. petainoli luuseri!

  Hups, inoostuin, sorry ;O en ole keskustellut moneen vuoteen aiheesta, alkoi tulla yksityiskohtia päähän. Leviää..menen pois, heihei!

  Reply
 6. Olen lukenut miljoona sivua (vähän liioitellen) toisesta maailmansodasta, alkaen vuodesta n.79-80 eli noin 42 vuotta. Paljon oikeassa miljöössä ja historian tapahtumisssa sijoitettua fiktiota jonka takana tod tapahtumat. Myös tietokirjoja jonkun verran, jos kiinnostaa kansantajuinen ja viihdyttävä historian, siis sota- , kerronta Beevor on “se” kirjailija. Viimeksi luin tutkimuksen Hitlerin Saksan huumausaineiden kulutuksesta, saksalaiset popsi koko kolme kymmentä luvun metAmfetamiinia ja Oksicodonia, viimeinenn meni reseptille 1942. se luokitellaan heroiinin vahvuiseksi opioidiksi. Kun saksa hyökkäsi länteeen 1940 mukana oli 105 kiloa metAmfetamiinia, 33 000 000 t3 mg:n talettia, Eräs lentäjä veti viisi ja sai leijan nippa nappa maahan. Panssarikenraali Duderian joka kehitti salamasota-taktiikan, puhui joukoilleen Ranskassa , rannikolla: ” -Miehet, minä pyysine teiltä kolmea vuorokautta, te annoit 17, minä kiitän.!
  Luen joka päivä kolme tuntia uutisvirtaa ja tulkitsen minua kiinnostavien asioiden nyansien muutoksia teksteissä, sanojen koveneminen jne paskaa propagandaa, sisäinen tehottomuus, pers’aukisuus kun rahat tuhlattu armein upgreidaamiseen (anteeks’ enkku sana, sopii tähän vaan niin hyvin).

  Sisäistä mekkalaa on kautta aikain käytetty kaaoksen polttoaineena, johden viimeisiä/ensimmäisiä yrityksiä on luoda ulkoinen uhka, liioitella sitä, Nyt Mainilan Laukaukset muuttuu Ukrainen jonkun paikan nimen mukaan väärennentuyksi videoksi. Ryssän taktiikka on kautta aikain ollut kiistää ihan kaikki, ja kerta kiellon päälle joten se reaktio ei kerro todellisuudesta mitään. Putin on perinteinen valtaan narkkaantunut hlö (arvosta AH, tuumi lopuksi että saksan kansa ei ansaitse minua ja ampui koiran, vaimon ja itsensä, Pokeria!!). Hän haluaa palauttaa neuvostoliiton mahtavuuden mutta eihän se sosialistinen kokeilu onnistunut 70 vuodessa ja huonosti menee kapitalismillakin kun pakottteet niskassa. Tällä hetkellä ollaan sillä borline -pointilla, Putin heittovuoro. En sano tästä nyt juuta en jaata sillä en ennusta, vaan arvioin olemassaolevaa tietovirtaa. Ennen tätä konfliktin eskaloitumista en edes tiennyt että ryssillä, (en pyydä anteeksi vaikka vois paistais), on sotilasliittoja naapureiden kanssa joten mitä ne kitisee?? Nato vastaa ryssät plus pellediktaattorit.
  Venäjän kirous on aina ollut sen valtion johtaminen, siellä riittää ihan älyttömästi näitä virkamiehiä joista tulee pressoja y,. Putin on viimeisiä KGB-n ja Neuvostoliiton kasvatteja ja hän klikkinsä kanssa suoritti sovassa tilassa 2000 alussa saman kuin natsipuolue saksassa 1925 – 33, puolue kasvatti kannatajamäärää, teki toimia joilla mentiin eduskuntaan reichtag, ja sitten alettiin vuosia kestönyt juutalisten syyttäminen kaikesta, ihan kaikesta pahasta, kierosta ja köyhyydestä vaikka vika oli siinä etttei kansan rahat menneet kansan eduksi vaan armeijan kasvattamiseen. 150 divisioonaa eli noin kolme puoli miljoonaa sotilasta hyökkäsi venäjälle ja karhu ei ikinä unohda kun sen herättä ampuamalla susihaulia persuuksiin, kannattaa olla vikkelät jakllat ja Järviset.
  En jaksa enempää, nuo nyt tuli heti mieleen, siis 10m sekassa, kirjoittamine on niin hidasta.

  yksi minkä ihmiset tuntuvat unohtavan että oikeasti Venäjä on pelännyt kiinalaisia viimeiset kaksisataa vuotta, niillä on varaa laittaa venäjälle marssimaan 150 miljoonaa miestä. Sen jälkeen lähtee toiset 150miljoonaa, sitten naiset. kiina saaa likkeelle puolen miljardin aikuisen sotilaan armeijan, hei, ei riitä atomipommit tappamaa, ainaa jää seitsemän kiinalaista, yks’ suomalasivenäläinen Sus’ ja jokunen britti ja norsiki, svedut veks, sieltä täältä eurooppalaisia kansoja, ja yksi britti kirjoittaa asiasta joko raportin tai hyvän jännärin.

  Reply
  • Noita neuvoja ja neuvojia on kaikki lehdet, niin virtuaaliset kuin paperiset, täynnä.
   Ei uskoisi kenenkään sairastavan mitään tässä maassa koska ohjeita, neuvoja ja niiden antajia on kaikki tuutit turvoksissa!

   Reply

Leave a Comment